به گزارش مهر، یکی از بزرگترین ویژگیهای چاپگرهای سه بعدی برای پرفروش بودن آنها این است که کاربر می تواند طرح مورد نظر خود را با استفاده از نرم افزار ایجاد کرده و سپس نسخه واقعی آن را بدون نیاز به هیچ ابزار کارخانه ای و صنعتی و تنها با کمک یک چاپگر ایجاد کند.
مهندسان دانشگاه ساوث هامپتون به منظور نمایش توانایی های این فناوری در صنعت هوانوردی، هواپیمایی را طراحی و چاپ کرده اند. این مهندسان با استفاده از نسخه چاپی این هواپیما توانستند اولین هواپیمای چاپ شده جهان را در آسمان به پرواز درآورند.
ساختار مهندسی این هواپیمای بدون سرنشین توسط دستگاه لیزری به نام EOS EOSINTP730 خلق شده که میتواند از طریق تکنیک لایه لایه سازی مداوم قطعاتی فلزی یا پلاستیکی را ایجاد کند.
این هواپیما SULSA نام دارد و پس از چاپ شدن می توان در عرض یک دقیقه و بدون نیاز به ابزار قطعات آن را سر هم وصل کرد. هواپیمای الکتریکی که در نهایت به دست می آید بالهایی به طول 2.5 متر دارد، مجهز به سیستم خلبان خودکار بوده و با سرعتی برابر 161 کیلومتر بر ساعت حرکت می کند، بدون اینکه صدایی از خود ایجاد کند.
بر اساس گزارش گیزمگ، محققان میگویند از زمان طراحی اولیه تا تولید نهایی نمونه آزمایشی یک هواپیمای بدون سرنشین چندین ماه زمان صرف می شود در حالیکه با استفاده از تکنیک لایه لایه سازی لیزری این روند تنها چند روز زمان برده و به دلیل عدم نیاز به ابزاری خاص، ساخت آن نیز بسیار کم هزینه خواهد بود.